Hiçbir hayvansal menşeli (Balıklar ve eklem bacaklılar dahil) hammadde/yarı mamul kullanılmadan üretilen ve ayrıca hayvanlar üzerinde test-zulüm yapılmayan, deterjan, sabun, dejenfektan, boya, yapıştırıcı, çözücü, seyreltici, katkı, asit, baz, gaz, dolgu maddesi vb. kimya sanayi kapsamına giren tüm ürünlerinin, NSO-NAP 7 Vegan Vejetaryen Standardı gereklerince üretildiğinin tescil edildiği, test odaklı ürün sertifikasına “Deterjan Vegan Sertifikası”, Dezenfektan Vegan Sertifikası” veya “Kimyasal Ürün Vegan Sertifikası”denir.
Vegan Sertifikası’ nda ayrıca, tarım ürünleri için GDO içermemeli, Kimyasal ürünler için kanserojen, radyoaktif ve çevre kirletici özellikte olmaması istenen kriterler arasındadır.
Deteryan, Dejenfektan ve Kimyasal Ürün, standart gereksinimlerini ve sertifikasyon sürecini (Bkz. Sertifikasyon İş Akış Şeması) tamamlayarak “Vegan Belgesi” alırlar ve Vegan Etiketi’ ni (Vegan Lavel) ürünlerinde kullanmaya hak kazanırlar.
Sağlık, Güvenlik, Adalet, Maneviyat ve Çevre hassasiyetinin çok fazla olduğu günümüz tüketici alışkanlıklarından ayırt edici olma özelliği hızla yükselen VEGAN TÜKETİCİLER, gıda dışında da nitelikli ürün tercihinde bulunmaktadır. Kaynakların doğru kullanımı ve yaşanabilir bir dünya için şartların artık daha nitelikli ürün talebine çevrilmesi ile bu duruma ayak uydurabilen tüketiciler de Pazar payı avantajından yararlanabileceklerdir.
Ülkemizde kimya, temizlik ve hijyen ürünleri pazarındaki gelişmişlik, konusunda uzman insan kaynakları ile vegan müşteri ihtiyaç ve beklentilerini karşılayacak düzeydedir. Vegan Etiketli ürün üretiminde de dinanizmi yüksek, önemli projelere imza atan, yurtiçi ve yurtdışı pazar potansiyeli sürekli artan bir sektörümüz bulunmaktadır.
Sürdürülebilir yasam bilincinin artması, varlığımızı; floraya ve hayvanlara zarar vermeden, adil bir şekilde sürdürmemizin gerekliliği artık Vegan Üretim ile sağlanabilecektir.